APELEAZA CU INCREDERE LA ID YAHOO MESSENGER ony30tm DACA AI NEVOIE DE AJUTOR VOI INCERCA SA TE AJUT DE ASEMENEA SUNT BINE VENITE SI SFATURILE TALE IMAGINI,POZE ETC.LE POTI TRIMITE LA ID-UL MENTIONAT MAI SUS SAU PE E-MAIL...ony30tm@yahoo.com
 

PENTRU ANIMALUL TAU

 
 

///////

Papagalii cu fruntea albastra sunt cei mai variati dintre speciile de amazonieni. Unele pasari intru-un stol pot fi relativ anoste, dar altele au culori foarte vii si frumoase. Aceste pasari sunt foarte raspandite si destul de populare in Statele Unite. Vorbesc, dar de obicei nu atat de bine ca cei cu ceafa galbena sau capete galbene. Sunt niste pasari inteligente si curioase, dar uneori timide.
Amozonieni cu frunte albastra pot trai probabil pana la 50/60 de ani, sau mai mult, dar se stiu foarte putine despre durata lor de viata in captivitate.
Aspect si personalitate

Sunt pasari destul de mari, de 30-40 cm lungime, iar masculi sunt in general mai mari si mai frumos colorati decat femelele, au capetele si ciocurile mai mari. In general sunt verzi, cu pete de albastru, galben si alb. Una dintre subspecii, ara aestiva, care provine din Brazilia, are mai putin galben pe aripi, iar pe obraji are albastru. O alta suspecie, Ara xanthopteryx, originara din Paraguay, Bolivia si Argentina, are pete galbene pe obraji, si dungi mari galbene si rosi pe aripi. Totusi, la toti papagalii cu frunte albastra, penele de zbor sunt verzi cu varfuri albastre. Penele de pe coada au varfuri galben-verzui si pete rosii.
In tinerete au ochi caprui, dar ochii adultilor sunt galbeni-portocalii. Majoritatea pasarilor tinere au culori mai putine, in comparatie cu adultii. Amazonienii cu frunte albastra pot trai probabil pana la 50 - 60 de ani, sau mai mult, dar se stie foarte putin de durata lor de viata in captivitate.
Pasarile mature in special masculii pot deveni foarte legate de o anumita persoara si sa o “protejeze” in mod agresiv de alti oameni. Sunt destul de usor de crescut, dar sunt mai predispusi la boli comune, in comparatie cu alti amazonieni. Sunt buni ca pasari de casa si in general costa cam 900 dolari, o pasare tanara.
Aceste pasari sunt foarte active si au tendinta spre obezitate daca sunt inchise prea mult timp. Trebuie sa li se asigure tot timpul jucarii, bucati de lemn sau crengi pe care sa le poate rontai. De asemenea, au nevoie de spatiu pentru miscare.

Ingrijirea

Baia sau dusul sunt vitale pentru mentinerea unui menaj bun si a starii bune a pielii. Pasarile pot fi stropite si apoi lasate sa se usuce intr-o camera calda, la soare, sau sa fie uscate cu grija cu un uscator de par. Trebuie sa fiti atenti sa nu taiati excesiv aripile, caci amazonienii cad deseori si se pot rani. Taiati numai din penele de zbor principale si numai atat cat pasarea sa poate plana spre podea. Amazonienii cu fruntea albastra au corpul greu si trebuie sa fiti atenti sa nu taiati prea mult penele. Taierea excesiva a aripilor poate duce la raniri in urma caderii.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one